luvcatz

Alla inlägg under december 2013

Av luvcatz - 9 december 2013 20:49

Life´s a bitch and then you die

No reason to morn or cry

Make the impossible possible

don´t hesitate, have faith

 

Turn the grey to red

No reason to hate, love instead

Make your future bright

Turn darkness to light//luvcatz


Av luvcatz - 9 december 2013 14:09

Skönt att man jobbar på kontor o inte behöver va ute mer än nödvändigt i snålblåst, fin utsikt iaf hehe dvs om man bortser från svärmorstungan jag ärvde me rummet //fridens

Av luvcatz - 8 december 2013 18:26

Har sorterat ut och kastat... E faktiskt rätt skralt för tillfället... Behöver givetvis nya till denna vinter. Tror allvarligt jag kommer att hitta några fina par i London om två veckor   Jag kan bli förälskad i skyltfönstret och om de är sköna att gå i måste jag ha dem..... Därför går jag inte så ofta in i butikerna och prövar... Väntar in rean o norpar direkt de blir nedatta i pris...  Kärlek med gränsen till besatthet haha//luvcatz

 

     

Av luvcatz - 8 december 2013 16:39

Idag ere minus åtta o snöflingorna dalar ner när jag beger mig till itrim. En härlig känsla av hög frisk luft och trafikljuden e dämpade. Njuter en tidig söndagmorgon av livet, av tillvaron, att bara finnas till. Känner kärlek i mig, till mig o till mina nära.

Hämtade upp kusinvitamin o vi åkte iväg i lilla Lady för en medial upplevelse. Mystiskt, träffande och roligt blev det. En avslappnad söndag och full av energi. Kom hem o överraskade hjärtat med nyttig lunch.


Många fina samtal idag, käre far, bror o Go´vännen, lugn o fin söndag - faen va tiden går fort ibland....Lite konstigt kändes det när jag låg på rummet o pratade i telefon - lampan i fönstret slocknade till i kanske två minuter, skulle resa mig upp o gå o byta lampa så tändes den igen?? Energier i rummet?? - Jo jag söker oxå alltid efter en naturligt teknisk förklaring innan jag tänker på energier i form av andar eller dylikt.... men om det hade varit en duckning på nätet hade väl annat slocknat med.....  - hehe, e jag galen??

På tal om energi så har hjärtat varit på dessert-humör denna vecka   Det är inte ofta det finns sötsaker efter middan hemma hos oss. Men det är juh advent o vi har lyxat till det. Paj o chokladbollar, det har varit en fin vecka - nu önskar jag att lucia veckan blir lika fin. Kärlek i små ting finns överallt, öppna ögonen o njut//fridens


       

Av luvcatz - 7 december 2013 15:41

Jodå, alla jag känner vill nog ha en eller annan i-pad  Mini eller inte så är det IPad som gäller. Hålla sig uppdaterad med hela världen o inte tar den någon plats att ta med överallt.

Framtiden ligger i en i-pad - tävla om att vinna denna här och nu!


Skriv ditt blogginlägg o länka till denna sida: http://www.tourn.se/profile/

Det har jag gjort//luvcatz

 Av luvcatz - 7 december 2013 13:15

Så kom snön ner i vår vackra stad. Här står jag ute o fångar flingor o reflexen bländades så fint på bröstet ;) Var tvungen att ta bild på första snön o skicka till grabben i Florida. Jag minns förra året när min älskade låneson var hos oss och första snön kom. Han rusade ut i sina tunna skor o försökte fånga flingor i munnen o bara älskade känslan... Lovely, han har fått sin julklapp med posten o igår fick jag världens tack via fejjan. Härligt att ha vänner o familj över hela världen. Ha en fin dag alla änglamakare/makerskor//fridens


         


   

Av luvcatz - 6 december 2013 21:54

To se the sparkle in your eyes satisfies me

To feel your breathing electrifies me

I wish this night lasts forever

Then we would always be together

Sheltered from the world outside//luvcatz

Av luvcatz - 6 december 2013 21:40

 Vila i frid//luvcatz
 
 
Mandela gav världen hopp

Nelson Mandela är död. Ofta när en statsman dör skriver tidningarna att hans roll inte kan överskattas. I Mandelas fall är det osedvanligt sant. Alla ord blir futtiga när man ska beskriva hans livsgärning, hans mod och hans personliga pris för att demokratisera Sydafrika. Alla ord blir futtiga när man ska beskriva hur hans livsgärning inspirerat resten av världen. Han fann en försoningens väg för ett splittrat samhälle där många krävde hämnd.

 

Han blev symbolen men var förstås inte ensam i sin kamp. Andra slet vid hans sida i stenbrottet på Robben Island. Många fler kämpade i exil för Sydafrikas befrielse.
En av alla dessa fick vid något tillfälle frågan hur man efter allt ANC:s aktiva varit med om kunde ställa sig ovan det högst mänskliga behovet av hämnd. Han lär ha sagt att det är först när man svarar som fienden som man har förlorat.

Nelson Mandela har sedan han lämnade presidentposten medvetet spelat ned sin roll. Han gjorde det för att ge sin efterträdare, Thabo Mbeki, en chans att fortsätta det demokratiska bygge han satt igång. Tyvärr blev det inte riktigt så. Men inget säger att det hade blivit bättre om Mandela från sitt vardagsrum fortsatt att blanda sig i dagspolitiken. Det hade blivit ett slags dubbelt ledarskap där han undergrävt den nya regimens möjligheter att fatta beslut och sedan stå för dem i allmänna val.

Men det har funnits stunder när han tagit till orda, som i den infekterade hiv-debatten under Mbeki och hans rödbets- och vitlöksförespråkande hälsominister. Den kritik man ytterligare hade kunnat önska är att Mandela talat om övergreppen i grannlandet Zimbabwe och Sydafrikas valhänta hantering av problemen med Mugabe.

Där fick en annan mottagare av Nobels Fredspris, ärkebiskop Desmond Tutu, stå ensam.
Nelson Mandela klargjorde sin hållning redan under tiden som president. Vi glömmer inte dem som stod bredvid oss under de svåra åren, sa han apropå de vänskapliga banden till Libyens tidigare diktator Muammar Khaddafi. Zimbabwes befrielseledare Robert Mugabe räknades förstås också dit.

Men sedan dess har Zimbabwes folk misshandlats så till den grad att man hade hoppats att det liksom för Tutu, funnits en gräns för Mandela. Ytterst handlar det om vem eller vilka man ska vara lojal mot. Ett sargat folk eller den härskare som sargar det.
Utvecklingen i Sydafrika och hela regionen har under flera år gått i fel riktning. Men så länge Mandela andats har han ändå utgjort ett slags garant för att det inte gått helt fel. En garant för att man inte, som i grannlandet Namibia, skulle börja tumma på grundlagsregeln om hur länge en president kan sitta kvar vid makten. Och en garant för att den rörelse som setts i flera grannländer, där vita ställs mot svarta, inte skulle få fäste. Redan från början slog Mandela fast att vita har en självklar plats i bygget av det demokratiska Sydafrika.
Varje ledare har fruktat, eller i alla fall haft goda skäl att frukta, att det gamla lejonet skulle ryta till. För alla har vetat att när Nelson Mandela talar då lyssnar världen.
Vem kan nu tala så att alla lyssnar? Var finns den kraft som kan mäta sig med hans? Svaret är dystert nog: ingenstans.

Samtidigt bör man minnas att omvärlden spelade en avgörande roll i omvandlingen till ett demokratiskt Sydafrika. FN var för en gångs skull en nyckelspelare. Nelson Mandela gav därmed också omvärlden hopp och en känsla av att kunna påverka.
Låt oss minnas detta. Och låt oss hedra hans minne genom att tänka att gick det då, måste det åter vara möjligt. Låt oss börja med Zimbabwe och låt oss sluta låtsas att zimbabwiernas frihet inte angår oss. Eller, som Desmond Tutu sagt, låt oss inte acceptera att det finns två sorters mänskliga rättigheter: en för afrikaner och en för alla andra.

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Gästboken - skriv till mig :)

Follow on Bloglovin

Bloggerfy

Fina bloggar

Fråga mig

2 besvarade frågor
Follow on Bloglovin

Tidigare år

google+

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se