luvcatz

Alla inlägg under juni 2014

Av luvcatz - 23 juni 2014 11:30

Bomfunk MC's var en finsk breakbeat-grupp, bildad 1997. Gruppen bestod av frontmannen Raymond Ebanks, som går under artistnamnet B.O Dubb (tidigare B.O.W.) och producenten Jaakko "JS16" Salovaara.

Debutplattan In Stereo släpptes 1999 och innehåller bland annat låtarna "Freestyler", "Uprocking Beats" och "B-Boys & Flygirls" som blev stora hits i hemlandet. Framgången ledde till att låten "Freestyler" släpptes som singel i resten av Skandinavien och även Tyskland.

År 2000 hade "Freestyler" nått enorm framgång i Europa, och blev den mest sålda singeln över hela året. Låten blev etta på singellistorna i SverigeDanmarkTyskland ochAustralien samt tvåa i Storbritannien. Senare det året vann gruppen även Best Nordic Act på MTV Europe Music Awards. Gruppen splittrades 2005.

Videon till "Freestyler" anses som kult av många. I den går en finländsk grabb, Marlo Snellman finsk modell och musiker (född 1985), med blekta dreadlocks omkring i Helsingfors tunnelbana och helgarderad i Sony-spons, använder han sin minidisc för att stoppa och spola allt han passerar. - källa:Wikipedia//luvcatz

 

Av luvcatz - 23 juni 2014 10:15

Mmm.. då har midsommar passerat o denna vecka börjar vi gå mot mörkare tider. Värmen har inte riktigt kommit tillbaka än o vi alla inväntar med spänning hur denna sommar egentligen ska bli. Vecka 26 handlar bloggutmaningen om "din stad".


Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


 "Vad är det allra bästa med din stad"?

 

Det bästa med lilla Nyköping är dess vackra å-promenad o historien som sträcker sig till 1300- talets början.  Småstadsmentaliteten är god o det är en ganska fridfull stad. Varje sommar spelas "Gästabudet" i ny tappning av fantastiska talanger o eldsjälar//luvcatz


Först bjöd kung Birger sina bröder på fest. Sedan kastade han ner dem i en fängelsehåla där de fick sitta tills de dött av hunger. Nyköpings gästabud var ett led i en blodig maktkamp vid 1300-talets början.

Text: Åke Persson

Slottet Nyköpingshus ligger vackert vid den fridfulla Nyköpingsån. Byggnaden rymmer i dag Sörmlands museum och personalen tar vänligt emot alla besökare.
Annat var det den där kvällen för snart 700 år sedan, då den händelse som gått till historien som Nyköpings gästabud utspelade sig. Det var en uppgörelse som osar av svek, hämnd, hat och död. Nästan som i en maffiafilm.

Dramats huvudpersoner var Birger Magnusson och hans båda bröder, hertigarna Erik och Valdemar. Birger hade blivit kung av Sverige redan som liten pojke. De första åren styrdes riket därför av en förmyndare.

 Allt var frid och fröjd tills den dag då Birgers bröder vuxit till sig och också ville ha en del av kakan. Förs­ta hindret på vägen mot makten var Birgers före detta förmyndare, den mäktige Torgils Knutsson. Erik och Valdemar lyckades lura i Birger att Torgils själv var ute efter kronan.

Trots att de tre bröderna hatade varandra innerligt bildade de därför en allians och avrättade den gamle trotjänaren. Men sedan var det slut på samarbetet.

Hösten 1306 befann sig Erik och Valdemar på en bröllopsfest. Man åt och drack så det stod härliga till. Kanske var det vinet som fick bröderna att repa mod. De samlade i alla fall ihop sina män och red för att hälsa på Birger på hans kungsgård Håtuna i Uppland.

Bara det var ett brott. Bröderna hade några år innan tvingats underteckna ett dokument som sa att de inte fick vistas vid hovet. Alltså ungefär som ett nutida besöksförbud. Birger, som just skulle sätta sig och äta när hans bröder knackade på dörren, höll dock masken och släppte in dem. Kanske tyckte han inte att bröderna och deras sällskap utgjorde något större hot. Men senare på kvällen spårade festen ur. Hertigarna tog kung Birger tillfånga och kastade honom i fängelse.

 

Av luvcatz - 22 juni 2014 13:17Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns// P. A. Pavlenko    


 

Av luvcatz - 22 juni 2014 11:25

Det finns så många bra band från grannlandet Finland o just denna vecka tänkte jag bjuda på en låt om dagen. Sånt jag gillar   //luvcatz


Ville Virtanen, född 17 juli 1975 i Eura, mer känd under artistnamnet Darude, är en finländsk DJ och producent inom elektronisk dansmusik, som exempelvis trance & dancemusik.

Hans musikkarriär startade när han gick i skolan och började använda datorer och lät tiden fortgå med att göra musik i happy hardcore-stuk. Han fann det ändå frustrerande med de gränser som datorer och musikstilen innebar och efter skolan började han göra musik i en studioistället. Den mest kända låten är "Sandstorm", som släpptes 2000 i Sverige. Även låten "Feel the Beat" är väldigt känd internationellt.

 

Av luvcatz - 22 juni 2014 10:15

Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


"5 plagg som passar till midsommar"

 

                                                                                                     

Av luvcatz - 21 juni 2014 15:22

Sovit länge, nu fram med snabeldraken o snygga till lite. Ikväll kommer fina kusin vitamin o hans fru över från Helsinki o det ska bli ett kärt återseende. Vad gör ni fina på en midsommardag?//fridens


Av luvcatz - 21 juni 2014 10:15

Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


"Hiss & Diss - Midsommar"

 

Hiss för denna ljuva tradition för att hylla årets längsta dag o Diss för att det vänder o blir mörkare endast nåra dar efter midsommar//luvcatz

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Gästboken - skriv till mig :)

Follow on Bloglovin

Bloggerfy

Fina bloggar

Fråga mig

2 besvarade frågor
Follow on Bloglovin

Tidigare år

google+

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se