luvcatz

Alla inlägg under september 2014

Av luvcatz - 13 september 2014 11:07

... för hur jag ska rösta imorron. Jag är uppväxt i ett knallrött område i en sotig småstad med industrin bakom knuten. Mina päron kom hit som arbetskraft innan jag föddes o jag är tvåspråkig som växt upp i ett någorlunda utanförskap fast eftersom jag är så anpassningsbar har jag lyckats dölja känslan av utanförskapet under min uppväxt väldigt hyggligt.

Vi sjuttiotalister har växt upp o börjar närma oss medelåldern o vi é ingen jättestor kull som ex. fyrtiotalisterna. Vi har förhoppningsvis kommit in i aretslivet i slutet på åttio - början på nittiotalet o hade en någorlunda dräglig politik för arbetsrelaterade insatser, utbildningar och bostäder.

Våra barn - nittiotalisterna har inte ett skit att gå ut till efter gymnasiet.


De förväntas kunna trolla med knäna för att få jobb och bostad. Under de senaste åren har vi rivit gamla hus med små eno tvårumslägenheter, gjort om reglerna för arbetslöshetsersättning och dragit ner på utbildningar o stängt småskolor. Alla barn ska motas in i stora sammanslagna skolor, de förväntas att klara av att gå över trettio elever i samma klassrum och det finns väldigt lite resurser för att stötta elever som på "min" tid gick i specialklasser, de som behövde extra hjälp, stimulans eller hjälp av något slag. När nittiotalister gått ut gymnasiet finns det inget trygghetsnät som tar emot dem som inte pluggar vidare på högskolor eller K.Y Som ensamstående har jag fått ta konsekvensen av vår arbetsmarknadspolitik då jobb ej erbjudits till nyutexade studenter. Hjärtat hamnade i arbetslöshet o jag har försörjningsansvar de tre första månaderna för hon har ingen rätt till någon som helst ersättning. Hon kom hem en dag o sa - mamma, om jag hade varit missbrukare eller jävligt stökig hade jag nog fått både lägenhet o försörjningsstöd o aktivitetsprogram.... för det är dit våra resurser måste gå. De mest akuta ska ha hjälp, givetvis, men de andra ungarna då? 

Äre så att vi outsoursar vanliga enklare låglönejobb till Indien eller andra låglöneländer? De enklare sysslorna som på min tid gjorde att man fick in en fot på företag så att man fick kontakt med arbetslivet, man fick kollegor o kände att man var behövd, äre så att de platserna inte finns längre?

Jag är frustrerad ´å deras vägnar - jag känner mig maktlös som mor att inte kunna hjälpa dem till ett mer självständigare liv.... Ska de förväntas bo hemma till trettio?


Missnöjet i Sverige har spridit sig till alla nivåer. Sverigedemokraterna får än större plats i vår regering! Missnöjet för mig i min situation handlar om mina barns framtid - missnöjet för dig kanske handlar om bostadsbrist, brister i sjukvården, i sjuk/arbetslöshetsförsäkringar, missnöjet i arbetslöshet, missnöjet som minoriteter i samhället, maktlöshet att få vara behövd av samhället? 


Imorron går vi till valurnorna o på måndag kommer allt att vara same same but different. Tänk om, tänk rätt, vad kan vi som medborgare ge till samhället? Vad vill vi ha för samhälle?

Jag har gjort tester på valbarometrar o fått olika resultat varje gång, jag har aldrig varit såhär velig inför ett val, men nu har jag äntligen bestämt mig o imorron går jag o gör min lilla röst hörd för att vara en del av ett samhälle jag vill vara i - det kan väl bara bli bättre?//fridens


Av luvcatz - 11 september 2014 10:12

över vår lilla by. Hösten visar sig med disiga kalla mornar o regniga eftermiddagar. Imorse var jag inte för snabb upp ur sängen. Endast tolv grader ute o sån dimma så det hade varit en perfekt "stanna hemma o läsa bok" - dag   Fast plikten kallar o det är torsdag idag - snart ledig helg även om jag har jouren så kommer jag att lösa det mesta från hemmets lugna vrå.

Jag önskar alla läsare/bloggare en underbar höstkurande dag//fridens


 

Av luvcatz - 11 september 2014 08:49

Av luvcatz - 8 september 2014 17:39

... de e inget annat att välja på än regn denna eftermiddag. imorse var första dagen för strumpor i skorna på the office. De va väl inte mer än tio grader imorse men tack o lov vare ingen blåst. Helgen var toppenfin, vi var på vår första kryzz inför den långa hösten, vi åkte både fredagen o lördagen - dubbelkryzz, check! Temat på fredagen var rockbrudar, vi var översminkade o hade våra Gretchen tishor på oss o lördagen var vi lite mer oss själva. Showen för säsongen var toppen, vi älskade upplägget för det var mer Gretchen-tid. Vi har redan planerat in nästa tantkryss - luv it  

Idag gick ja tidigare från jobbet för jag hade bokat tid hos min fina frisör för att färga utväxten - äntligen, det har gått tre månader sen sist, så det är en befrielse att äntligen ha frissan iordning. Dansade hem trots regnet för äre höst så äre inte mycket annat att göra än att gilla läget// fridens


     

Av luvcatz - 7 september 2014 10:15

Åh, redan söndag o helgen har varit så trevlig o solig så jag önskade att den aldrig skulle ta slut. "Det är tur att man är som man är, när man inte är som man ska"

Nästa veckas utmaning handlar om kreativitet - jag hoppar den, behöver en paus från bloggutmaningen   

Bloggutmaning365 se gärna alla utmaningar här

 

"5 böcker du ångrar att du slösade din tid på"


Nä, det har jag inga exempel på. Kan ha varit något jag kanske blev tvingad att läsa när jag gick i skolan men annars har jag aldrig slösat tid på nån bok//luvcatz

 


Av luvcatz - 6 september 2014 10:15

Bloggutmaning365 se gärna alla utmaningar här


"Hiss & Diss - Böcker"


Hiss för den underbara värld o den fria fantasin för alla läsare som böcker frambringar

Diss för att det ska vara så dyrt med skol/faktaböcker som är måsten för många elever//luvcatz

 

Av luvcatz - 5 september 2014 16:00

Bloggutmaning365 se gärna alla utmaningar här


"Länka en bok som alla borde läsa"

 

Författaren berättar om den barnmisshandel som han utsattes för från fyra till tolv års ålder, varefter han omhändertogs av myndigheterna. Hans mor var psykiskt sjuk ochalkoholiserad och plågade sin son på ett oerhört grymt vis. Pelzers upplevelser betraktas som ett av de tre värsta fallen av barnmisshandel i Kaliforniens historia.

Dave är nu vuxen och har lyckats skapa sig ett värdigt och meningsfullt liv. Det här är hans egen berättelse om ett barns hopp och styrka att överleva. Han vill förmedla att ingenting är omöjligt och att saker kan gå vägen mot alla odds. - Källa: Wikipedia

Boken följdes av Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde.

 

Länken till boken hittar ni här//luvcatz

 

 

Av luvcatz - 4 september 2014 21:19

i helgen ere dags för säsongens första kryzz. Härligt, nu ska här dansas o alla bekymmer glöms bort på Östersjön 

 Packat ner en liten premiärpresent till finaste Gretchen - vår främsta anledning till de täta kryzzningarna samt vår discodrottning på internationellt vatten där vad som helst kan hända - luv life o dansa hellre än bra e vårt tantmotto, brukar ni fina läsare kryzza på Cinderella?//fridens


   

       

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Gästboken - skriv till mig :)

Follow on Bloglovin

Bloggerfy

Fina bloggar

Fråga mig

2 besvarade frågor
Follow on Bloglovin

Tidigare år

google+

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se