luvcatz

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

Tao enl. Puh

Av luvcatz - 25 juni 2013 23:26

Har ni läst Tao enl Puh, Benjamin Hoff. Det är ganska tänkvärt. Hittade några typiskt #härliga #Ior och #Puh citat :)
 
Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag.
 
Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
 
Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning.
 
En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
 
Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?'.
 
Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.
 
För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
 
För den outbildade är ett A bara tre pinnar.
 
Försök att inte sätta dig på tistlar, det kan ta allt liv ur dem. Förresten, det kan vara någons lunch.
 
När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom.
 
När du tar en liten smakbit av något hos en vän, ät då inte så mycket att du fastnar i dörren.
 
När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster.
 
När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.
 
När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.
 
När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.
 
Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.//fridens
 
Vad har Nalle Puh med taoismen att göra? Ganska mycket, menar Benjamin Hoff. Vad världens förmodligen mest älskade björn, Nalle Puh, hela tiden haft för sig - sedan A A Milne hittade på honom 1926 - är nämligen att lära ut 400-årig taoistisk levnadsvisdom. Nalle Puh har alltid förhållit sig till livet på ett sätt som de gamla tao-mästarna skulle ha applåderat (bortsett från att de kanske inte skulle ha applåderat). Den här viktiga och roliga introduktionen till taoismen genom Nalle Puh - och för den delen också till Nalle Puh genom taoismen - visar att det inte är fråga om någon mossig gammal filosofi, utan om något som kan tas i bruk här och nu. Något som våra prestationsinriktade västerländska själar hungrar efter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av luvcatz - 8 april 2016 16:30

Sitter här i vårt omväxlande aprilväder, plus tre idag o inte lika stormigt som igår. Känslan av vårfåglars sång o lite regntunga moln är likadan varje år denna årstid. Alla vet att snart smäller det till o blir vår på riktigt, bara man härdar ut apr...

Av luvcatz - 8 april 2016 12:45

Häromdagen pratade jag med en vän om min nästa resa som är i Juni till Oslo.  - Då har jag besökt alla huvudstäder i Norden sa jag, nu ere dags att sätta huvudstäder i Europa på min bucket list!!!   Vad händer?? Kvällen efter ringer min förstfödd...

Av luvcatz - 27 februari 2016 08:52

wiiii, solen lyser över oss i Nypan idag. Man hör småfåglar kvittra. De e -4 men solen värmer o nånstans känner man att våren är på ingång..... det är framförallt ljuset som har återvänt o de ger hopp om livet.   Februari månad är snart slut, jag har...

Av luvcatz - 22 februari 2016 19:56


Lord, vilken bloggtorka jag har haft..... Inget speciellt som jag haft åsikter om eller heller för den delen velat dela med mig av.... Januari var tack o lov en skööön månad - yes, var på all inclusive två veckors solresa, åkte när snön kom o termome...

Av luvcatz - 30 december 2015 21:06

De e mycke återblickar på året som gått på teves alla kanaler nu. Jag såg SVT Nyhetsåterblickar nyss o kan inte säga att jag känner mig stolt över vår värld. Det var mest katastrofer, klimat o mord vi minns eller som rapporterades iaf. Det som var nå...

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Gästboken - skriv till mig :)

Follow on Bloglovin

Bloggerfy

Fina bloggar

Fråga mig

2 besvarade frågor
Follow on Bloglovin

Tidigare år

google+

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se