luvcatz

Alla inlägg under mars 2014

Av luvcatz - 9 mars 2014 14:04

Vad kul att en ballad vann i år. Jag hade förvisso tippat på Linus men Sannas låt berörde verkligen. Najs, vi får se hur det går i Danmark i maj. Det var kul att göra en testomröstning på min blogg för resultatet visade samma som svenska folket hade valt, lika för Sanna o Ace Wilder, hahaha. Ace var min tvåa oxå. Lite förvånad är jag över Linus femteplacering dock.


I dagens lokala blaska kan man läsa om konsert som urartade. Så snopet, polisen kom o avbröt #Rosenströms spelning efter första timmen   Varför - jo, folk var fulla o det var varmt o nån svimmade. Det blev liksom påtryckningar för de som stod längst fram - om folk tänkt till o backat så hade de stackars ordningsvakterna fått kontroll över situationen o det hade flutit på som en konsert ska göra..... Så kan det gå, snopet värre. Min tokgoa väninnas karl stod o höll "skydd" för hjärtat o hennes fina vän, annars hade tjejorna blivit klämda. De hade nämnligen stått två timmar vid staketet för att få plats längst fram o när det väl drog igång kom en hel del fyllon o trodde att de kunde klämma sig in, men inte dåh, där stod J som värsta bodyguard, till polisen kom ner o avbröt kalaset..... men så häftiga bandet var, alla gamla godingar hann man ju inte med att höra men deras outfits o draget som blev när de äntrade scenen var väldigt najs. Helt klart sevärt!


Ni kan läsa artikeln om hur det urartade här


Idag skiner solen o värmen är på ingång, plus 16 o vindstilla - äntligen - ut o njut//fridens


Hittade ett gammalt klipp på livespelning på sista låten de fick spela innan det stoppades//luvcatz

 

Av luvcatz - 9 mars 2014 13:29

Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


"5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år"


Jennie, Jennie - Lasse Berghagen 1975

Just nu - Thomas Ledin 1980

Främling - Carola Häggkvist 1983

Det gör ont - Lena Philipsson 2004

The worrying kind -The Ark 2007//luvcatz

 

 

Av luvcatz - 8 mars 2014 16:04

#Rosenström gapar för fullt i köket, eeeh ja på mobilen, hade varit kul att ha han här på riktigt   men får ju höra han live snart.


Shopping är en flickas bästa tröst - har haft en fin dag på stan ihop med hjärtat. Hon var först iväg o talade på #Rotarys infodag för nya utbytesstudenter o deras familjer, - har jag berättat hur stolt jag är över henne    sen möttes vi på stan för seriös shopping. Jupp, det var ombyggnadsrea på #intersport, hittade billiga nya walking shoes, kul med fynd.


 Taggar  vidare, snart kommer folket för förfest o då ska man väl ha gjort sig lite fin//fridens


 

Nöjd med dagens fynd - visst ser jag löjligt nöjd ut//luvcatz
Av luvcatz - 8 mars 2014 11:01

Oh nej, jag försöker inte påverka er läsare ett dugg, vill bara göra min röst hörd, älskar Linus fina låt, den har tryck, djup o mening. Det är ändå den store Fredrik Kempe som skrivit text o musik.

Det kanske är dags för en balladvinst i Eurovision - tänk när Johnny Logan vann med "hold me now" - vilken plåga, den gick på alla radiokanaler hela det året, minns ni 1987? Ok, Sannas "undo" är en god tvåa enl min mening om det är balladernas år. Äkta smärta i den låten. 


Helena är ju toppnominerad, vad tror vi? Ja hon kan ta hem denna kväll, ganska mäktig låt faktiskt men jag har en annan favorit om vi ska ha en låt med lite tempo så väljer jag Ace Wilder med "busy doin nothing at all" - den é ju för trallvänlig   Alcazar "blame it on the disco" hör ju till favoriterna som é trallvänliga, men ärligt talat, visst har vi hört den låten förut? Vi kan inte skicka dem till Danmark....!


Ni som är intresserade av bättre tippningar än mina kan kikka in på braodds


Ikvälll kommer jag inte att se #melodifestivalen på teven. #Björn #Rosenström kommer till vår lilla by o jag ser hellre musik live när jag får chansen. Älskar ironin i texterna - så jävla klockrena!


"Björn Rosenström, född 8 augusti 1970 i stadsdelen Tynnered i Göteborg, bosatt i Bollebygd, är en svensk låtskrivare som tidigare också har uppträtt som trubadur. Numera har han Det Jävla Bandet med sig under konserterna och på de senaste skivorna. I Det Jävla Bandet spelar även hans bror Markus Lindvall.

Förutom att Rosenström är låtskrivare och artist är han också jurist; han har en jur.kand-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Rosenström läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor".

 

Idag äre #internationella #kvinnodagen - tänk att man fortfarande år 2014 måste uppmärksamma en sån dag? Vi é juh hundra år från jämlikhet o ärligt talat så förstår jag inte varför vi ska fortsätta kämpa för detta, vi är ju olika som individer - det kan lika gärna kallas internationella människodagen, så kan vi kämpa för o uppmärksamma mänskliga rättigheter istället.... Fan kolla in homo-lagarna i Uganda, stening av kvinnor i arabländer, våldtäkter av barn i Afrika o unga kvinnor i Indien,  ja i Sverige dåh, vi ska köpa tårta o fika för internationella kvinnodagen??

 

Ok, åter till ämnet mello, låt Sverige skicka en ballad i år o den kan lätt ta tillbaka vinsten från Danskarna//luvcatz


Här é startlistan

1. Anton Ewald – ”Natural”
2. Ellen Benediktson – ”Songbird”
3. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
4. Oscar Zia – ”Yes We Can”
5. Linus Svenning – ”Bröder”
6. Helena Paparizou – ”Survivor”
7. YOHIO – ”To the End”
8. Sanna Nielsen – ”Undo”
9. Panetoz – ”Efter solsken”
10. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin’”


Ni kan gå in o kolla alla bidragen här


Bjuder på en mästerballad//luvcatz

Av luvcatz - 8 mars 2014 10:49

Äntligen vår på riktigt ute - inte värme än men gott o väl sol. Man får ha lite tålamod - våren börjar vakna ur sitt slummer - visst gör det ont när knoppar brister, som Karin Boijje har skrivit. Så skört o vackert, det ger hopp om livet o nu kan det bara bli bättre. En dag i sänder, ibland en timme i taget, vi har ett liv o det är nu det blommar igen för oss i Norden. Gå ut o gör din dag till den bästa stunden i ditt liv. Ingen annan kan juh göra det åt dig//fridens


"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det".

Källa: Samuel Butler

     

       

Av luvcatz - 8 mars 2014 10:15

Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


"Hiss & Diss - Melodifestivalen"

Hiss för alla fanastiska artister ger järnet vid varje deltävling o andra chansen - att de orkar   

 

Diss för just det är så långdraget jippo - är det endast till för att dra in pengar via telefonröstningarna, man undrar?   Tacka vet jag förr i världen//luvcatz

 

 

 

Av luvcatz - 7 mars 2014 22:56

Av luvcatz - 7 mars 2014 10:15

Bloggutmaning 365 se gärna alla utmaningar här


"Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år"

 


Haha, ja denna har ni väl sett typ tre, fyra gånger, nu får ni den en gång till fast aukustisk variant - vinnare? se oddsen här//luvcatz

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Gästboken - skriv till mig :)

Follow on Bloglovin

Bloggerfy

Fina bloggar

Fråga mig

2 besvarade frågor
Follow on Bloglovin

Tidigare år

google+

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se